Aktiviteiten zomer en najaar 2018


Terug naar navigatie zomer en najaar 2018

2018zomer-01

Zomer en najaar 2018, (Zeeland/Gouda)


Woensdag,29 augustus 2018.

Afgelopen periode moesten Trudy of ik regelmatig op doktersbezoek. Dat betekende geen tochten met de camper of naar Zeeland naar de caravan gaan. Helaas het is niet anders. Wel jammer, daar nu het mooie weer zowat voorbij is. Het is nu regenachtig en fris.

Voorlopig zitten we nog aan die afspraken vast tot medio oktober. Het is elke week wel wat. De laatste tijd hebben we veel problemen met onze PC’s  Eerst was mijn laptop zo traag geworden dat ik bijna voor elk gestarte programma eerst een kop koffie kon drinken voordat ik werkelijk wat kon doen, Ik heb de laptop daarom vorige week laten schonen door de Groene Computershop hier in Gouda Hij werkt nu gelukkig wel weer redelijk. Mijn SSD (opstartgeheugen van mijn laptop) bleek defect en is vervangen door een nieuw exemplaar. Trudy kreeg bij haar laptop last vanWifi-uitval . Na de opstart van haar laptop viel haar verbinding met het Internet plotseling uit. Ik heb de laptop toen teruggebracht naar de computershop. Ze zijn er lang mee bezig geweest maar hebben uiteindelijk niets gevonden. Thuisgekomen opnieuw weer het zelfde probleem. Ik heb toen ook zelf van alles geprobeerd en ontdekte dat het niet aan KPN-Wifi lag, daar zowel mijn laptop, mijn desktop als mijn smartphone op dat zelfde moment dat Trudy’s laptop uitviel, normaal met Internet werkten. Ik heb toen nog een verbinding via de Ethernetkabel getest en die werkte bij de laptop van Trudy zonder uitval. Dus, het probleem ligt aan de draadloze verbinding. Ik heb de laptop daarom vandaag weer opnieuw teruggebracht naar de camputershop.

Ik hoorde daar, dat er veel klachten zijn met de PC’s na de laatste update van Windows 10 over Wifi-problemen. Ik hoop maar dat ze ons probleem kunnen oplossen. Voorlopig heeft Trudy geen PC, maar ze kan die, indien nodig, die van mij gebruiken.Dat was het weer en tot de volgende keer.


Vrijdag, 7 september 2018.

De afgelopen week stonden er helaas andere prioriteiten dan fietsen gepland. Zoals ik al eerder heb opgemerkt zijn er de nodige doktersbezoeken van zowel mijn vrouw Trudy, als van mijzelf aan de orde. Vandaag moest Trudy weer naar het ziekenhuis in Woerden gebracht worden. De afspraak stond al om 08.40 gepland en dus was het vanochtend vroeg opstaan en opschieten  De A12 naar Woerden is een drukke verkeersader en dan moet je de nodige tijd inplannen om tijdig bij je afspraak te zijn. Op de terugweg zijn we nog even bij onze kennissen in Bodegraven geweest, die onze caravan in de afgelopen periode hebben geleend, om de sleutels van de caravan op te halen en toen zat de ochtend er weer op. Het heeft in de afgelopen dagen hier erg veel geregend en vaak in grote hoeveelheden. Maar nu is het weer droog en komt de zon er zelfs zo nu en dan even door. Het is nu wel een stuk frisser geworden door al die regen en onweersbuien. Het is nog steeds erg rustig in de omgeving van ons huis en in het park waar ik Sjaak doorgaans uitlaat. Maar dat zal wel snel gaan veranderen als alle vakanties weer voorbij zijn. Onze buurtjes, Theo en Marian, hebben hun huis in onze straat zojuist verkocht voor een redelijke prijs. Hun nieuwe huis in de Achterhoek zal nu wel gauw door ze bewoond gaan worden. Een felicitatie waard. Alles bij elkaar is dat toch erg snel gebeurd. Verder hoop ik nu maar dat we er nog eens even tussenuit kunnen met de camper. We zullen zien.


Vrijdag, 21 september 2018. Vandaag is de herfst officieel begonnen. Na een prachtige zomer en voorjaar is het warme weer nu voorbij. Net alsof de Weergoden tot dit moment gewacht hebben is het vannacht stevig gaan regenen en waaien en de temperatuur is flink gedaald tot 15 graden). Op dit moment (13.05 uur)  schijnt de zon weer even,maar donkere wolken komen er weer aan voor de volgende buien en het is fris. Ik ben vandaag niet gaan fietsen. Mijn verkoudheid is op dit moment erg heftig met snotteren en hoesten. Ik sla vandaag even over en hoop dat ik volgende week weer wat ben hersteld.  

Afgelopen week zijn Theo en Marian verhuisd naar de Achterhoek. Achteraf is het erg snel gebeurd. Ik hoop dat ze het daar naar de zin hebben.

Wij hebben het afgelopen weekend de kleinkinderen een nachtje te slapen gehad. Vrijdagmiddag werden ze gebracht en zaterdagmiddag weer opgehaald. Het was erg leuk, maar toch wel vermoeiend voor ons “oudjes”.

Maandag hebben we eerst onze camper opgehaald van een onderhoudsbeurt bij Duijndam in Delft. Bij de onderhoudsbeurt bleek dat de service-accu het niet meer deed. We hadden die accu er eind november 2017 in laten zetten. Men deed nu erg moeilijk over de garantie. Ik kreeg wel een nieuwe accu, maar moest die in eerste instantie wel zelf betalen. De accu wordt nu opgestuurd naar de fabriek en daar zullen ze de oorzaak zien te achterhalen en bepalen of het defect onder de garantie valt.. Een vreemde zaak allemaal, vooral daar ze deze “garantiebepaling” niet vooraf aan ons hadden gemeld.

Voor ons vertrek naar Zeeland werkten de achterlichten van de anraken en optillen  niet goed, waardoor we deze keer de fietsen thuis hebben moeten laten. Dus, deze keer geen fietsen mee naar de caravan.

Gezien de schade aan de elektriciteitsdraden zou onze teckel Sjaak dat wel eens op zijn geweten  kunnen hebben. In Zeeland ging alles goed, Alleen de nieuwe bitumen schotten, die onze zwager Frans eind juli had gemonteerd waren nu voor een groot deel krom getrokken. Wat de oorzaak is weten we nog niet, maar het wel jammer van al het werk.

We zijn nu weer thuis en druk met allerlei klussen, waar onder de reparatie van de fietsendrager. Dat was het wel weer voor vandaag. Tot de volgende keer.


Donderdag, 4 oktober 2018. Vandaag is het dierendag, dus even aandacht voor onze huisdieren. Onze Teckel Sjaak was van de week wat van slag. Afgelopen maandag kreeg hij het deurtje van zijn bench hard tegen zijn kop. Daarna was ik even bang dat hij opnieuw een hernia had. Hij liep met een gekromde rug en bleek veel pijn te hebben / Hij kon optillen en aanraken van zijn rug niet hebben. Vandaag ging het gelukkig al wat beter en hij kon weer een sprintje trekken en achter zijn bal rennen.


2018zomer-02 2018zomer-04 2018zomer-02 2018zomer-04

Gisteren konden we onze camper weer ophalen uit Krimpen, waar hij een controle had gehad van het elektrisch systeem van het camperdeel.

Bij het onderhoud van de camper door Duijndam in Delft was de accu opgeblazen. Ik wilde het  elektrisch systeem daarom laten controleren door mijn C3-garage in Krimpen. Er bleek niets aan de hand te zijn.

Dan is het toch vreemd dat die accu kapot gegaan is. Ik ga morgen nog naar de C3-garage om even door tevens mijn fietsendrager onder handen genomen, daar die steeds storing had.en vernemen wat zij geconstateerd hebben.

Vervolgens hebben we de camper naar zijn nieuwe stalling gebracht in Stolwijk. Ik moest weg van mijn oude stalling daar men daar ingrijpend ging verbouwen.

Hij staat nu op een nieuwe plek. Het was even spannend of ik op tijd een nieuwe betaalbare plek kon vinden. Doch dat is redelijk gelukt. Bovendien zijn we plots de plek naast ons huis kwijt voor onze aanhangwagen. De eigenaar wil die plek nu verkopen voor een heel groot bedrag. Ik heb toen aangegeven dat ik voor die prijs geen belangstelling heb. Nu staat de aanhangwagen tijdelijk in Zeeland.

We hebben verder besloten dat we van de winter niet naar Spanje gaan en schuiven dit door naar volgend voorjaar (februari 2019).  De C3-garage heeft inmiddels laten weten dat er met het elektrisch systeem van de camper niets mis is. Wel hebben ze alsnog een vergeten draad achter het accu-slot gezet.


Woensdag, 10 oktober 2018. Afgelopen week heeft Allard dan mijn radio in de camper vervangen. De oude radio was bij aankoop van de camper in de camper gemonteerd en tijdens onze laatste overwintering deed de CD-speler het niet meer, waardoor de radio vervangen moest worden. Helaas is repareren is in deze wereld vaak geen optie meer. Ik heb bij het bestellen van de nieuwe Radio/CD-speler rekening gehouden dat ik nu ook andere apparaten op de radio moet kunnen aansluiten. Ik heb nu vaak muziek op USB-sticks, MP3speler en CD’s staan en die kan ik met die nieuwe radio voortaan allemaal afspelen. Dit is makkelijk bij onze volgende Spanjeritten. Vandaag geprobeerd om de nieuwe radio in te stellen en dat is niet eenvoudig!!. Het lijkt wel een PC met slechts een paar toetsen. Maar met de handleiding er bij  werkt een deel nu gelukkig. De rest komt volgende week nog wel. Verder zijn er bij de camper ook nog een paar zaken in orde te brengen en daar gaat mijn huidige stalling mij bij helpen. Verder hebben we een lekkage van het dak van ons huis en daar komt morgenavond een loodgieter naar kijken. Morgen heb ik weer een controle op het ziekenhuis in Gouda en dat alles maakt dat ik me voorlopig niet verveel  ;-)).

Afgelopen periode heb ik ook weer gefietst met mijn fietsgroep. De verslagen staan weer op www.fietsen.adentrudy.nl.

Verder heb ik geen nieuws te melden.


Zondag, 21 oktober 2018. Vrijdag zijn we nog even naar de caravan geweest. Andy zou langs komen om de aanpassingen aan de waterleiding van de caravan te realiseren. Ik had gevraagd de aftapkranen voor de komende vorst buiten de caravan aan te brengen, waardoor een paar leidingen verlengd moesten worden.. Voor dat moment moest je de bitumen-platen er eerst af schroeven om bij die aftapkranen te komen. Dat blijkt achteraf wat minder praktisch. Andy kwam zaterdagmorgen al om 09.00 uur . Dat betekende vroeg opstaan voor deze “oudjes”. Andy heeft het prachtig gemaakt en we kunnen er nu goed bij als de zaak winterklaar moet worden gemaakt. Toen Andy weer huiswaards was gereden besloten wij om dat winterklaar meken maar meteen te doen. Dan zijn we er maar vanaf. We zullen toch niet vaak meer komen dit jaar en we zullen nog wel naar de caravan moeten als we eventueel nog naar Spanje gaan om de aanhanger op te halen. Maar dat zien we nog wel. Tegen 16.00 uur was alles bij elkaar gezocht en de klus geklaard. Daarna reden we weer naar huis.

Het was maar een kort verbijf in de caravan geweest en een koude nacht. Maar de kachel deed het goed en de caravan was goed warm te houden. Er waren slechts weinig mensen op de camping. Toch wel vreemd daar de herfstvakanties toch al waren begonnen. Verder was het droog en wat frisser. Tegen de middag kwam zo nu en dan toch nog even de zon te voorschijn. Dat was het wel weer.


Donderdag, 1 november 2018.

Vandaag zijn we  naar de schouwburg geweest, naar een voorstelling van Cloudia de Brei. Het was een prachtige snelle voorstelling. Sjonge , wat een tempo. Het was een voorstelling rond het thema “Fanfare”. Aan het het eind van de show kwam dan ook onze fanfare De Pionier uit Gouda opdraven. Het was alleen “Pokke weer” en erg fris toen we van en naar de schouwburg door de regen moesten fietsen. Door de haast liet ik weer mijn zadeldekje er op zitten, waardoor na afloop van de voorstelling het water er uit droop. Maar nu is alles wel weer droog gelukkig. Het was een gezellige avond. Toen we overigens bij aanvang van de voorstelling in de zaal gingen zitten, kwam Gerrd Cox naast ons zitten. Die wilde blijkbaar ook eens de show van een collega zien. Dat was het voor vandaag.


Vrijdag, 2 november 2018. Voor vanavond hadden we met Allard afgesproken om Pizza  te gaan eten bij Roma.  Een goed Pizza Restaurant bij ons op de hoek van de Geuzenstraat en de Lange Tiendeweg. Ik koos weer voor een Calzone Carne met veel saus. Het was weer heerlijk. Het was immers een lange tijd geleden dat we daar waren geweest. De bediening was weer prima en het restaurant zat weer tjokvol. Het iis een goed Restaurant met produkten met een vaste prima kwaliteit. We hebben lekker lang getafeld en  tegen half elf waren we weer thuis. Toen moest Allard nog met de fiets terug naar Vlist. Maar het was gelukkig droog gebleven, maar wel erg fris. Dat was het wel weer voor vandaag.


Zondag, 11 november 2018. De afgelopen periode is weinig schokkends gebeurd. Ik heb weinig kunnen fietsen door het slechte weer en verplichtingen die uitgevoerd moesten worden. Afgelopen disdag ben ik niet gaan fietsen omdat ik mijn zoon Marc wilde helpenmet inruimen van zijn beneden verdieping, hij woont al jaren op zijn huidige lokatie, maar zijn vloer in zijn woonkamer liep scheef . Het verschil met het linker en rechter deel was meer dan 3 cm! Bovendien was s de vloer niet vlak. Er zaten veel hobbels in. Na veel gedoe heeft de woningstichting besloten de vloer vlak te maken. Er werd een container voor zijn deur gezet, waarin al zijn beneden neubel moeten worden opgeslagen. Er moest bovendien een nieuwe  laminaatvloer in, daar het oude laminaat niet meer gebruikt kon worden. Hierna kwam een periode waarin het werk moest worden uitgevoerd. Een periode waarin veel fout ging, afspraken niet werden nagekomen, verkeerde informatie werd verstrekt, dan wel  helemaal niet of slecht werd gecommuniceeerd door de uitvoerende parttij. Dit was heel frustrerend.  (Zie vervolg op volgende pagina)

2018zomer-01