Aktiviteiten zomer en najaar 2018


Terug naar navigatie zomer en najaar 2018

2018zomer-01

Zomer en najaar 2018, (Zeeland/Gouda)


Vrijdag, 13 juli 2018. Vandaag weer even met de fietsclub naar Oudewater geweest. Het was heel gezellig en ik heb toch weer ruim 32 km weg gefietst. Daarna heb ik mijn PC opghaald bij de Groene Computershop (GC) in Gouda. Deze PC was intussen zo erg traag geworden dat ik er nauwelijks meer mee kon werken. Ik had in Spanje grote BIOS-problemen gehad en de techneut van GC had nu erg veel werk gehad bij het opschonen. Er bleek van alles mis te zijn met de oplossingen die de techneut in Spanje op mijn PC had aangebracht. Hij had geen goed woord over voor hun oplossingen. Maar nu werkt alles weer zoals het hoort en de snelheid is weer goed.

Trudy is nu met haar knutselvriendin aan het “freubelen”. Ze zijn weer bezig met nieuwe kijkkastjes te maken. Erg leuk allemaal. Dat zijn weer allemaal “projecten” voor de komende periode voor deze knutselaars.

Vandaag ben ik ook met mijn fiets naar Hoogeveen geweest en een afspraak gemaakt voor een onderhoudsbeurt. Er mankeert nu van alles aan de fiets. Tijdens het maken van de afspraak werd op voorhand al het kapotte achterlicht gerepareerd en het stuur wat vaster gezet. Als dat stuur onverhoopt mocht los schieten tijdens het fietsen is dat erg gevaarlijk Verder zie het verslag van de tocht op www.fietsen.adentrudy.nl. Dat was het wel weer voor vandaag.


Woensdag, 19 juli 2018. Toen ik vanmorgen om 07:00 uur naar buiten keek zag ik een wolkenloze hemel en dat betekende dat het vandaag opnieuw (erg) warm zou worden. Het is nu al meer dan 5 weken dat het droog is. Iedereen snakt naar een plensbui. Trudy en Carla zin weer druk bezig met hun Poppenhuis-projecten. Tussendoor wordt er natuurlijk flink “geklept”. De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met wat klusjes, boodschappen en als het moment zich voor deed wat bruikbare actiespullen uit de folders te halen voor de komende periode. Gisteren heeft Bo een aantal spullen voor Trudy op Marktplaats gezet, waar onder haar oude stadsfiets.Kort daarna kwamen de eerste reacties al. Een paar uur laterugustus 2018.  was de fiets verkocht. De andere spullen  

moeten nog een koper hebben. Dus,moeten we nog even geduld hebben.

Vandaag naar de tandarts geweest in Berkenwoude. Ik had een paar dagen geleden opnieuw een stuk van een kies afgebeten, grrr!

De tandarts heeft erg zijn best gedaan om er nog iets van te maken. Maar nog een beschadeging aan deze kies wordt de kies fataal…. Ik hoop dat de kies nog een paar jaar mee gaat en moet dus voorzichtig zijn.. Verder weinig nieuws te melden.


Zondag, 5 augustus 2018. Afgelopen dagen hebben we op de camping “t‘ Hoge Zand” doorgebracht. Het was daar erg heet. We zijn afgelopen donderdag hier aangekomen en hebben even later het zonnedoek opgehangen en dat maakte het gelukkig wat aangenamer in deze hitte. Het was nog even werk om het doek stevig aan de caravan vast te maken, maar dat lukte uiteindelijk uitstekend. We zagen dit doek afgelopen jaren vaak in Spanje. Ze spannen dat daar boven hun caravans voor de hitte in de zomer. Het is daar doorgaans veel heftiger met de temperatuur dan wij zelfs nu hebben beleefd. Het kan daar wel bijna 50 graden worden in de schaduw. Vandaag stond de termometer weer op ruim 30 graden!! Vandaag is Natasha bij ons geweest. Het was erg gezellig en we hadden veel bij te kletsen nadat we elkaar ruim een maand niet hadden gezien. Ze heeft het erg druk en geniet van haar vrijheid na haar scheiding. Het was jammer dat we die avond terug naar huis moesten, daar ik morgen weer een afspraak had met de internist heb. Maar dat wisten we van te voren. Het is niet anders. Volgende week zaterdag komen kennissen van ons in de caravan voor 2 weken, Waardoor we nu alles moesten opruimen en schoon maken. Nadat Natasha na het eten weer naar huis was vertrokken, vertrokken wij ook nadat de laatste zaken opgeruimd waren. We gingen nu met de aanhanger terug en dat was maar goed ook daar we nu et het nodige mee terug te nemen hadden. Toen zat het er voor ons voor de komende weken weer op.

We hopen dat de kennissen het goed hebben de komende weken. Dat was het wel weer.


Donderdag, 9 augustus 2018. Vanmorgen hebben we besloten om even op-en-neer naar de caravan te gaan. Trudy had vandaag haar knutselvriendin op bezoek en daarom ging ik alleen. De weerberichten zijn slecht voor vanavond, met kode geel. Dit betekent grote kans op zware onweersbuien met harde windvlagen en met grote kans op veel water en hagel. We hadden afgelopen zondag besloten om het zonnedoek voorlopig maar te laten staan. Maar met deze weersverwachting wil ik snel naar de caravan om het zonnedoek met stokken op te ruimen. Dat is toch weer 76 km rijden langs Rotterdam. Maar het is nu de vakantieperiode waardoor het mee kan vallen met de drukte. Aldus op weg naar de camping in Sirjansland. Onderweg was het inderdaad niet echt druk en ik bereikte in 45 minuten de camping. Toen ik aankwam lagen de stokken met zonnedoek al op de grond. Er was dus al een hoosbui geweest in de afgelopen dagen. Bovendien begon het nu weer te regenen….Na korte tijd was alles opgeruimd en in het schuurtje gelegd. Ik had mijn adapter voor mijn mobiel zondag vergeten en die kon nu dus ook mee. Het bleef gestadig regenen en toen besloot maar meteen naar huis te rijden. Om 14.30 uur was ik weer thuis en zat de klus er weer op

Dit was het weer voor vandaag..
2018zomer-01 2018zomer-03 2018zomer-01 2018zomer-03

De proef met het zonnedoek is geslaagd!! Het doek maakte het net een aantal graden koeler…

Ook Sjaak, onze teckel,  had het erg warm….

De caravan met zonnedoek na een onweersbui….,

Maar gelukkig was alles nog heel.

Vrijdag, 10 augustus 2018. Vanmiddag moest Trudy voor een “Second Opinie” naar de St Maartenskliniek in Woerden voor haar voortdurende heupklachten. We waren daar nog nooit geweest, maar met hulp van onze TomTom ging alles goed. We konden parkeren op een groot parkeerterrein bij het Sint Antonius Ziekenhuis in Woerden.

De St. Maartenskliniek was vroeger een onderdeel van het Sint Antonius Ziekenhuis. Nu is het nauw verbonden met Het Universiteits Ziekenhuis Nijmegen (UMN). Hierdoor zijn de ECT-systemen in Woerden gescheiden, waardoor je je nu voortaan op meer plaatsen moet aanmelden als je van elkaars faciliteiten gebruik gaat maken. Maar door de relatief stille periode van vakanties was alles gelukkig snel geregeld. We hebben bij Othopedie toch een tijdje moeten wachten door ontstane uitloop van de PA. Dit is een relatief nieuwe functie in  de medische wereld.  Deze mensen zijn geen arts, maar opgeleid om snel en juist in kaart te brengen welke diagnose er gesteld moet worden waardoor het verdere medische proces daarna sneller gaat. Het was een vriendelijke PA die snel in kaart bracht wat er gedaan moest worden. Hij testte op grond van de klachten en de medische historie van Trudy direct de bewuste spieren in de buurt van de pijn. Nu gaat een vervolgtraject van start om de juiste oorzaak te vinden. Dus, in de komende weken moeten we weer vaak naar Woerden. We zullen zien.

Ik hoop maar dat ze de oorzaak snel vinden en dat er wat aangedaan kan worden dat de klacht verdwijnt. Het heeft op dit moment erg veel impact op haar leven. Daarna zijn we in Bodegraven de sleutels van de caravan naar Willeke gaan brengen. Die gaat de komende 2 weken gebruik maken van onze caravan in Sirjansland. Dat was het wel weer.


Dinsdag, 14 augustus 2018. Vandaag even een klein fietsverslag. Op disndag en vrijdag fiets ik immers met een groep rond Gouda. Vandaag is het bewolkt en veel frisser dan de afgelopen dagen. Wat een verschil met de vorige dagen!! Toen ik op de opstapplaats bij het raadhuis aan kwam stonden er al een aantal deelnemers te wachten. Het was lekker fietsweer. Door Johan werd voorgesteld om een korte route naar Boskoop te rijden. Er hadden weer veel deelnemers afspraken in het begin van de middag. Direct nadat het op de klok van de St. Jan 10.15 sloeg vertrokken we. De route was bekend, via de Bloemendaalse weg, door de polders richting Boskoop, naar de Rozentuin. De tocht verliep zonder problemen en na enige tijd bereikten we de brug van Boskoop over de Gouwe, en even later bereikten we de Rozentuin, tegenover het station van Boskoop. We kozen weer voor het terras met het uitzicht op de Rozentuin. De koffie was weer heerlijk met de traditionele versnapering van het glaasje drank met slagroom. Heerlijk allemaal!! Na de koffie met daarbij de nodige plasmomenten stapten we weer uitgerust op de fiets. Veel te vroeg vond Wietske…… De terugreis ging vlot en ruim voor 12.00 uur was ik weer thuis.


Zondag, 26 augustus 2018. De afgelopen weken hebben wij onze stacaravan uitgeleend aan vrienden. Wij hebben het zelf rustig gehouden en bezig geweest met onze dagelijkse bezigheden in Gouda. Ik heb me veelal bezig gehouden met fietsen, boodschappen doen en niet te vergeten mijn verjaardag vieren.  Jawel, ik ben afgelopen donderdag weer een jaar ouder geworden. Ik hoor nu met 74 wel tot de categorie “bejaarden”, maar ik voel me nog niet nog zo!! We willen nog zo veel mogelijk actief genieten van onze caravan en camper. Zo zien we nog wel of het ook dit jaar weer overwinteren in Spanje gaat worden. Als ik jarig ben in augustus zijn er altijd van onze familie, vrienden met vakantie of moeten werken, etc. Dus, het “vieren” wordt daarom bij mij altijd verdeeld over meerdere dagen. Donderdag kwamen onze vrienden en gisteren, vandaag en morgen onze familie. Maar het is natuurlijk altijd gezellig als men komt. Verder is er nu weinig nieuws te melden. Tot de volgende keer.

Camping ‘t Hoge Zand, Sirjansland

Het wapen van Sirjansland